Ekonomi

Ozon tedavisi birçok hastalığın tedavisine katkı sağlar

Türkiye İş Bankası’nın küme şirketlerinden Bayındır Sağlık Kümelenmesi’nden Bayındır Söğütözü Hastanesi Klasik ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Birimi (GETAT) Uzmanı Dr. Dr. Tolga Tezer, ozon tedavisinin bağışıklık sistemini dengeleyip güçlendirdiğini, bu sayede enfeksiyonlara karşı koruma sağladığını bildirdi.

Bayındır Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre ozon tedavisi, doku oksijenlenmesini ve metabolik fonksiyonları iyileştirerek birçok hastalığın tedavisine katkı sağlıyor. Bu tekniğin tercih edilmesinde rol oynayan en değerli faktörlerden biri de neredeyse hiç yan etkisinin olmamasıdır. Ayrıca ozon tedavisi, modern tıp yöntemlerini desteklemek amacı ile uygulanan tamamlayıcı bir tedavi tekniği olarak tanımlanmaktadır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayındır Söğütözü Hastanesi Klasik ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Birimi’nden (GETAT) Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Tolga Tezer, ozon tedavisinin uygulandığı hastalıklar hakkında bilgi verdi.

Ozon tedavisi ile ilgili son yıllarda artan sayıda klinik ve deneysel çalışmaların yapıldığını belirten Tezer, “Ozon tedavisinin vücuttaki biyokimyasal yansımaları ve fizyopatolojik sistemleri yapılan araştırmalarla ortaya konmaktadır. Ozon gazı kanda hızla erimektedir. plazma, kan hücrelerinin zarlarında bulunan doymamış yağ asitleri ile etkileşime girerek oksidatif bir gerilim mekanizması oluşturur, reaktif oksijen artefaktlarının ve lipit oksidasyon artefaktlarının oluşumunu tetikler ve bu sayede alınan kanın küçük bir miktarında oluşan bu artefaktlar oluşur. Vücudun steril bir şişeye doldurulması, aslında oksidatif gerilimin haberci artefaktları olarak çok düşük konsantrasyonlarda vücuda salınır.” Strese yanıt veren ve bir tür çöpçü gibi hareket eden antioksidan enzimlerde artışa neden olur. Bu sistemle başlayan yumuşatma işlemi ve antioksidan enzimlerin üretimi diğer birçok organ ve dokuda da etkisini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Ozon tedavisi sağlığı ve yaşam kalitesini artırır

Ozon tedavisinin birçok faydası olduğunu anlatan Tezer, şu bilgileri verdi:

“Ozon tedavisi, bakteri, virüs ve mantar gibi tüm mikroorganizmalar üzerinde etkili ve güçlü bir antimikrobiyal ajan olarak anılır. Hücre içi metabolizmayı hızlandırır ve güç üretimini artırır. Kronik yorgunluğu azaltır ve kişiye dinçlik verir. Metabolik detoksifikasyonu ve hücre savunmasını güçlendirir. Hücrelerde Oksidatif gerilime karşı Vücudun antioksidan sistemini uyararak enfeksiyonlara ve kronik hastalıklara karşı vücudu korur Bağışıklık sistemini dengeler ve güçlendirir Böylece enfeksiyonlara karşı koruma sağlar Hastalıklarda yüksek doz uygulandığında artan bağışıklığı baskılar romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi bağışıklık sisteminin baskılandığı durumlarda kan akımındaki artışı kuvvetlendirir bu sayede doku kanlanmasını arttırarak iskemik (bozuk kanlanma) yaraların tedavisine katkı sağlar. Vücudun igen boyutu ve oksijen kapasitesi.Retikülü uyararak o-endotel sistemi, vücudun kendi kendini onarma sisteminin temeli haline gelir. Cildin kan dolaşımını arttırarak cildin yenilenmesini sağlar, daha parlak ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Yaşlanma yeni hücre üretimini sağlayarak tam tersi etki yapar. Kas ve eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Konsantrasyon bozukluklarını düzenler, sağlığı ve yaşam kalitesini yükseltir. Yağ hücrelerinin yıkımını arttırıcı etkisi vardır.

Ozon tedavisinin birçok klinik durumda doku oksijenlenmesini ve metabolik fonksiyonları iyileştirerek klinik gidişe olumlu katkı sağladığını anlatan Tezer, deneyimli personel gözetiminde ve uygun koşullarda uygulanan ozon tedavisinin yan etkilerinin yok denecek kadar az olduğunu ifade etti.

Tezer, “Karşılaşılabilecek başlıca yan etkiler damar yolunun açıldığı veya enjeksiyon yapılan bölgede morarma, deri döküntüleri, kaşıntı, mide bulantısı, dudaklarda ve dilde karıncalanma hissi, ağızda metalik tat, yorgunluk. ve uykusuzluk.” sözlerini kullandı.

nizip-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu